Utorok, 3. august, 2021 | Meniny má JergušKrížovkyKrížovky

Gastronomické lásky Janka Slezáka

Muzikálový herec a spevák, Jánošík z Na skle maľovaného, Marcus Antónius z Kleopatry, Šimon z Rebelov, alebo Riff vo West side story Ján Slezák zmenil chute. Kým v detstve mu chutilo skôr sladké a múčne, dnes má radšej mäsité. Čo patrí k jeho lás

Máte obľúbené jedlo?
- Mám, pre mňa je obľúbené
úplne každé jedlo (Smiech.).
Chutí mi napríklad, keď mama
dusí kapustu na červenej paprike,
a k tomu robí domácu knedľu
(my nekupujeme hotovú), a buď
k tomu upečie mäso, môže to
byť hocijaké mäso, ale najradšej
k tomu mám hydinu, alebo králika.
Nie je to vepřo-knedlo-zelo,
ale je to na ten štýl. To mám
úplne najradšej. Mne to príde
zaujímavé, že kedysi som bol
ako decko na múčne, sladké
jedlá, a teraz naopak, potrebujem
mäso a slané.
Čo ste rád jedli predtým?
- Kedysi som mal strašne rád,
ale to mám rád dodnes, domáce
rezance s makom a lekvárom.
Tú kombináciu mak a lekvár
dodnes brutálne milujem. A
ešte mám rád divinu, keď to vie
niekto urobiť. Divinový guľáš,
alebo aj mäso pečené z diviny.
Keď to niekto vie spraviť, tak
je to perfektné. Maminka robí
tieto veci perfektne a tieto veci
robí vynikajúco pani doktorka
Zuzka Gašparová. K nim idem
vždy na divinu. To je úplná paráda.
Ešte milujem lečo. Je to
úplne jednoduchá záležitosť,
ale toho sa neviem dojesť...Iba
zeleninové lečo bez klobásy s
vajíčkom, s chlebom alebo so
zemiakmi. A ešte mám jedno
rád, ale to nie je záhorácke, ale
to sa idem utĺcť, to mám ako
drogu – a to je suši. Suši milujem.
To som ochutnal pred piatimi
rokmi, a od tej doby sa toho
neviem zbaviť...
Kde ste suši ochutnali, že si
vás to jedlo tak získalo?
- Nebolo to v Japonsku, kam by
som sa strašne rád šiel pozrieť,
ale v Bratislave. Ale som po
ochutnaní skonštatoval, že
tá chuť wasabi s tou sójovou
omáčkou mi v životospráve
chýbala. To keď som ochutnal,
som povedal: „Ježiš, toto mi
chýbalo...“
Dá sa povedať, že aj kvôli
jedlu zájdete niekam, alebo k
niekomu rád?
- No babky sú jednoznačné, ale
mám kamaráta, ktorý je majster
kuchár, volá sa Jozef Bolf,
je z Kútov a je šéfkuchárom v
jednej reštaurácii vo Viedni, a
tento môj veľmi dobrý kamarát,
robí všetko úžasne, ale čo
uňho milujem, to sú veci na
grile. On čo vie pripraviť tie aj
cestovinové aj iné šaláty ku grilovaným
jedlám, k špízom a pácovaným
mäsám, to je výborné.
Ale recept nechce prezradiť,
lebo to tajomstvo si každý
kuchár chráni...Ale to má takú
neuveriteľnú chuť... A ešte, čo
robí špeciálne pre ich babku, a
možnože už trochu aj pre mňa
(Smiech.), to sú caciki. To je jedno
z mojich obľúbených jedál
– caciki s hocičím. Ja by som
to mohol jesť k čomukoľvek, aj
k tým makovým slížom. A on
to robí oveľa lepšie než Gréci,
a to už dokonca aj môžem
porovnať, lebo som bol v Grécku
už niekoľkokrát.
A to chodíte jesť do Viedne?
- Nie. Do Kútov. V tamojšej
reštaurácii vo Viedni, kde pracuje,
som ešte nebol, hoci sme
mu už niekoľkokrát sľubovali,
že ho tam raz prekvapíme.
Takže mu nepovieme, a prídeme.
MILAN SOUKUP

Najčítanejšie na My Záhorie

Inzercia - Tlačové správy

  1. Podnikáte? Otvorte si účet online a ušetrite
  2. Ako si zabezpečiť krytie liečby a karantény v zahraničí?
  3. Ak sa včas nespamätáme, vlaky z Číny získajú Maďari a Poliaci
  4. Na čo si dávať pri investovaní do kryptomien pozor
  5. Slovensko v tieni tureckého polmesiaca
  6. Čítajte SME.sk na viacerých zariadeniach
  7. Dominika Kavaschová: Netušila som, že mám v sebe toľko nehy
  8. Ako sa dostať z Bratislavy do Nitry, Bystrice, Popradu a Prešova
  9. Motorkárska výstroj v lete: ako jazdiť aj v horúčavách?
  10. Dovolenka v Turecku: Skvelé hotely na leto 2021
  1. Ak sa včas nespamätáme, vlaky z Číny získajú Maďari a Poliaci
  2. Na čo si dávať pri investovaní do kryptomien pozor
  3. Podnikáte? Otvorte si účet online a ušetrite
  4. Čítajte SME.sk na viacerých zariadeniach
  5. Slovensko v tieni tureckého polmesiaca
  6. Môže pivo spojiť Prešov s Veľkým Šarišom?
  7. Vodného slalomára privítal doma aj jeho hlavný partner BILLA
  8. Autorka prezradila motív novej knihy. Poteší nielen romantičky
  9. Ako uľahčiť opatrovanie seniorov doma
  10. Diskusia o elektromobiloch nie je „súťaž krásy“
  1. Dovolenka v Turecku: Skvelé hotely na leto 2021 5 339
  2. Osviežujúci skúter legendárnej talianskej značky 5 198
  3. Ako nájsť dobrý jogurt? Ak neobsahuje toto, ani ho nekupujte 3 953
  4. Jeden deň na Bratislavu nestačí 3 819
  5. Ako dlho skladovať kukuricu a hrach, aby ostali sladké? 3 609
  6. Ako sa dostať z Bratislavy do Nitry, Bystrice, Popradu a Prešova 3 343
  7. Túžite sa konečne zbaviť dioptrií, ale bráni vám v tom strach? 3 043
  8. Dominika Kavaschová: Netušila som, že mám v sebe toľko nehy 2 960
  9. Najzelenšie nákupné centrum na Slovensku otvorí druhú etapu 2 958
  10. Prečo by ste si nemali odoprieť balenú bagetu? 2 020
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z Správy Záhorie - aktuálne spravodajstvo na dnes| MY Záhorie

Relácia MY Športujeme denne prináša dynamický prehľad športových aktualít, exkluzívne rozhovory a aj rady a tipy nielen pre športovcov.

Dozviete sa aj to, aký úspech dosiahla v Turecku mladá triatlonistka, bývalý hádzanársky reprezentant prezradil viac o stave našej hádzanej a pozrieme sa aj na ďalšie zaujímavé novinky zo sveta športu


2 h
Kunovská priehrada

Senickí pátrači aj v pondelok pátrali po nezvestnom 57-ročnom Milanovi Závodnom, ktorý je nezvestný už takmer dva mesiace.


TASR 18 h
mesto Senica

Múzeum Senica v rámci piatich stredajších večerov predstaví záujemcom o dejiny zaujímavé okamihy z histórie mesta.


TASR 19 h

V rámci projektu s názvom Obnova pamätníkov v Turej Lúke zrealizovala nezisková organizácia.


TASR 20 h

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Už ste čítali?