Utorok, 27. október, 2020 | Meniny má SabínaKrížovkyKrížovky

Gastronomické lásky Janka Slezáka

Muzikálový herec a spevák, Jánošík z Na skle maľovaného, Marcus Antónius z Kleopatry, Šimon z Rebelov, alebo Riff vo West side story Ján Slezák zmenil chute. Kým v detstve mu chutilo skôr sladké a múčne, dnes má radšej mäsité. Čo patrí k jeho lás

Máte obľúbené jedlo?
- Mám, pre mňa je obľúbené
úplne každé jedlo (Smiech.).
Chutí mi napríklad, keď mama
dusí kapustu na červenej paprike,
a k tomu robí domácu knedľu
(my nekupujeme hotovú), a buď
k tomu upečie mäso, môže to
byť hocijaké mäso, ale najradšej
k tomu mám hydinu, alebo králika.
Nie je to vepřo-knedlo-zelo,
ale je to na ten štýl. To mám
úplne najradšej. Mne to príde
zaujímavé, že kedysi som bol
ako decko na múčne, sladké
jedlá, a teraz naopak, potrebujem
mäso a slané.
Čo ste rád jedli predtým?
- Kedysi som mal strašne rád,
ale to mám rád dodnes, domáce
rezance s makom a lekvárom.
Tú kombináciu mak a lekvár
dodnes brutálne milujem. A
ešte mám rád divinu, keď to vie
niekto urobiť. Divinový guľáš,
alebo aj mäso pečené z diviny.
Keď to niekto vie spraviť, tak
je to perfektné. Maminka robí
tieto veci perfektne a tieto veci
robí vynikajúco pani doktorka
Zuzka Gašparová. K nim idem
vždy na divinu. To je úplná paráda.
Ešte milujem lečo. Je to
úplne jednoduchá záležitosť,
ale toho sa neviem dojesť...Iba
zeleninové lečo bez klobásy s
vajíčkom, s chlebom alebo so
zemiakmi. A ešte mám jedno
rád, ale to nie je záhorácke, ale
to sa idem utĺcť, to mám ako
drogu – a to je suši. Suši milujem.
To som ochutnal pred piatimi
rokmi, a od tej doby sa toho
neviem zbaviť...
Kde ste suši ochutnali, že si
vás to jedlo tak získalo?
- Nebolo to v Japonsku, kam by
som sa strašne rád šiel pozrieť,
ale v Bratislave. Ale som po
ochutnaní skonštatoval, že
tá chuť wasabi s tou sójovou
omáčkou mi v životospráve
chýbala. To keď som ochutnal,
som povedal: „Ježiš, toto mi
chýbalo...“
Dá sa povedať, že aj kvôli
jedlu zájdete niekam, alebo k
niekomu rád?
- No babky sú jednoznačné, ale
mám kamaráta, ktorý je majster
kuchár, volá sa Jozef Bolf,
je z Kútov a je šéfkuchárom v
jednej reštaurácii vo Viedni, a
tento môj veľmi dobrý kamarát,
robí všetko úžasne, ale čo
uňho milujem, to sú veci na
grile. On čo vie pripraviť tie aj
cestovinové aj iné šaláty ku grilovaným
jedlám, k špízom a pácovaným
mäsám, to je výborné.
Ale recept nechce prezradiť,
lebo to tajomstvo si každý
kuchár chráni...Ale to má takú
neuveriteľnú chuť... A ešte, čo
robí špeciálne pre ich babku, a
možnože už trochu aj pre mňa
(Smiech.), to sú caciki. To je jedno
z mojich obľúbených jedál
– caciki s hocičím. Ja by som
to mohol jesť k čomukoľvek, aj
k tým makovým slížom. A on
to robí oveľa lepšie než Gréci,
a to už dokonca aj môžem
porovnať, lebo som bol v Grécku
už niekoľkokrát.
A to chodíte jesť do Viedne?
- Nie. Do Kútov. V tamojšej
reštaurácii vo Viedni, kde pracuje,
som ešte nebol, hoci sme
mu už niekoľkokrát sľubovali,
že ho tam raz prekvapíme.
Takže mu nepovieme, a prídeme.
MILAN SOUKUP

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. ARÓNIA a RAKYTNÍK - podporí tvoju imunitu v boji s vírusmi
  2. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  3. Príjem vs. dôchodok. Realita, ktorú na ktorú sa treba pripraviť
  4. Zlaďte vaše šperky s jeseňou
  5. Developer roka YIT Slovakia je na Slovensku už desať rokov
  6. Pomáhajte čítaním
  7. Ako začínali šéfovia digitálnych firiem? Vplyv malo už detstvo
  8. Šiesty titul Auto roka: komu sa podaril tento historický úspech?
  9. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy
  10. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  1. Ako začínali šéfovia digitálnych firiem? Vplyv malo už detstvo
  2. Developer roka YIT Slovakia je na Slovensku už desať rokov
  3. Pomáhajte čítaním
  4. Duálnu prax v dm nahradilo počas pandémie online vzdelávanie
  5. Chief of Slovak Telekom: We care about the future of Slovakia
  6. ARÓNIA a RAKYTNÍK - podporí tvoju imunitu v boji s vírusmi
  7. Príjem vs. dôchodok. Realita, ktorú na ktorú sa treba pripraviť
  8. Šiesty titul Auto roka: komu sa podaril tento historický úspech?
  9. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy
  10. Kvalitné sporenie si dokážete vybaviť z pohodlia domova
  1. Novodobý slovenský Baťa. Zamestnancom stavia domy 28 467
  2. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí 22 350
  3. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh 16 260
  4. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY 12 873
  5. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár 12 369
  6. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 11 869
  7. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 11 792
  8. Ako pracujú horskí nosiči? Vstávajú ráno o štvrtej 11 006
  9. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 10 800
  10. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte? 9 945
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z Správy Záhorie - aktuálne spravodajstvo na dnes| MY Záhorie

MY PLUS: Pokojne zostaňte doma, náš týždenník MY si teraz prelistujete už aj online

23 regionálnych titulov MY a niekoľkoročný archív online plus odomknutý exkluzívny obsah na 27 weboch MY - to je MY PLUS.

Trnava pripravuje 55 odberových miest pre plošné testovanie

Navrhnuté odberové miesta zväčša kopírujú umiestnenie volebných miestností.

Pandémia skrátila sezónu jaskyne Driny o tri a pol mesiaca

Štruktúra návštevníkov bola však odlišná oproti minulým rokom.

V jaskyni Driny verejnosti sprístupnia aj neprístupnú časť.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Ako sa penzistom zvýšia dôchodky

Aj od januára budúceho roku môžu dôchodcovia počítať so zvyšovaním penzií o valorizáciu. V tom istom mesiaci sa zvýšené dôchodky začnú aj vyplácať.

Epidemiológovia v Trenčíne vyšetrujú ohniská nákazy v dvoch závodoch

V rámci Slovenska prevažuje reťazové šírenie ochorenia v rodinách.

Agrokomplex musí po desaťročiach odstrániť svoj ikonický nápis

Konštrukciu vytvorili v roku 1974. Jej súčasťou bol aj klas.

Tu sú výsledky víkendového testovania na Orave. Prečo ste boli vy?

Za tri dni otestovali odberové tímy 91 505 ľudí. Do karantény poslali 3 904 infikovaných.

Už ste čítali?