Pondelok, 19. apríl, 2021 | Meniny má JelaKrížovkyKrížovky

NEDEĽNÉ MENU

POLIEVKA
Paradajková
(recept Jiřiny Jiráskovej)
Na túto polievku môžeme použiť
akýkoľvek vývar. Pridáme
malú plechovku paradajkového
pretlaku, tri pretlačené strúčiky
cesnaku, korenie, soľ – podľa
chuti. Rozmiešame. Do misky
nastrúhame ementál, pridáme
vajce, lyžicu hrubej múky a urobíme
cestíčko. Lyžičkou vykrajujeme
malé kúsky a smažíme
na oleji. Na kocky nakrájame 15
dg šunky a spolu s osmaženými
guličkami dáme do polievkovej
misy. Zalejeme paradajkovou
polievkou.
HLAVNÉ JEDLO
Kurča
s rokfortom
Potrebujeme jedno pokrájané
kurča, maslo a 2 lyžice masla
na omáčku, šálku vývaru, šálku
smotany, 200 g roztlačeného
rokfortu (nivy), soľ, lyžičku
hladkej múky.
Kurča pečieme na masle a
troške vody. Osolíme a počas
pečenia podlievame. Maslo
roztopíme, pridáme múku,
pripravíme si svetlú zápražku.
Podlejeme vývarom, zamiešame,
vmiešame rokfort, podľa
potreby rozriedime smotanou
a za stáleho miešania necháme
prejsť varom. Jednotlivé porcie
prelejeme omáčkou.
DEZERT
Broskyňové
kolieska
Potrebujeme 4 vajcia, 200 g
práškového cukru, 150 g polohrubej
múky, lyžicu roztopeného
vlažného masla, 1 vanilkový
cukor, trocha postrúhanej citrónovej
kôry. Na plnku zavarené
broskyne, marhuľový džem, 0,2
l šľahačky, lyžicu práškového
cukru.
Žĺtky vymiešame s práškovým
a vanilkovým cukrom
dopenista, pridáme citrónovú
kôru, múku, tuhý sneh z bielkov
a maslo. Cesto rozotrieme na
menší vymastený a hrubou múkou
vysypaný plech. Upečieme.
Z upečeného a vychladnutého
plátu vykrojíme formičkou kolieska,
potrieme ich džemom,
na každé uložíme polovicu odkvapkanej
broskyne a ozdobíme
vyšľahanoušľahačkou.

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. Zase pozeráte do obrazovky? Radí fyzioterapeut aj očný lekár
  2. Dodávame len preverené riešenia, hovorí šéf ABRA Software
  3. Volkswagen Touareg: Prvá liga za slušné peniaze
  4. Veľká jarná súťaž o cestu do Ománu
  5. Flexibilita, nedielna súčasť činnosti logistického providera
  6. Dobrým začiatkom stavby vyriešime veľa budúcich problémov.
  7. Desať obľúbených miest Slovákov na letnú dovolenku v Chorvátsku
  8. Pozor, stravné môže vzbudiť vlnu nevôle vašich zamestnancov
  9. Chceli by ste televízor alebo práčku k nákupu ako bonus?
  10. Prihláste sa na odber nových newslettrov od SME
  1. Nech trénujete kdekoľvek, nikdy nešportujete sami
  2. Obnoviteľné zdroje energie na FVT
  3. Volkswagen Touareg: Prvá liga za slušné peniaze
  4. Veľká jarná súťaž o cestu do Ománu
  5. Flexibilita, nedielna súčasť činnosti logistického providera
  6. Firmy požadujú väčšiu flexibilitu
  7. Zase pozeráte do obrazovky? Radí fyzioterapeut aj očný lekár
  8. Happy Hour vymysleli námorníci, dnes poteší aj vaše auto
  9. Podcasty zdravotnej poisťovne Union sú najpočúvanejšie
  10. AURES Holdings sa vydáva na západ
  1. Telefóny čaká zásadná zmena. Z dnešných nezostane takmer nič 43 869
  2. Desať obľúbených miest Slovákov na letnú dovolenku v Chorvátsku 20 525
  3. Zo žraloka rybka. Ako sa rozpadlo impérium Maria Hoffmanna? 18 453
  4. Krvou a železom: Ako Bismarck pred 150 rokmi zjednotil Nemecko 9 098
  5. Leto na ostrove Malta: desať najkrajších miest 8 976
  6. Slovákom hrozia malé dôchodky. V čom je problém? 8 685
  7. Bolesti kĺbov po Corone? Zbystrite pozornosť! 7 980
  8. Plánujete dovolenku na leto? Toto sú najkrajšie pláže Turecka 7 855
  9. Veľkonočné inšpirácie, rozhovor so Zuzanou Šebovou 7 702
  10. Prihláste sa na odber nových newslettrov od SME 6 982
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z Správy Záhorie - aktuálne spravodajstvo na dnes| MY Záhorie

Výtlky zmiznú z časti cesty medzi Holíčom a Senicou.

19m
Ilustračné foto.

Situácia sa podľa hygienikov zlepšuje v celom kraji.

34m

Sobotné testovanie prinieslo najnižšie čísla.

2 h

Najnovšie vydanie MY Týždenníka pre Záhorie je už od pondelka v predaji.

13 h

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Martin Spano, rodák z Čaky.

16. apr

Martinčanka úprimne o tom, aké tienisté stránky prináša život s peknou tvárou.

20 h

Ďalšie obce hlásia nulovú pozitivitu.

20 h

Horčica sa stala pevnou súčasťou slovenskej kuchyne. Každý národ má tu svoju, Francúzi dijonskú, Nemci svoju žltú a Slováci majú liptovskomikulášsku.

15. apr

Už ste čítali?