Jožko Komorný je vychýrený kuchár. A to dokáže navariť každý týždeň nielen guláš zo všetkých športových udalostí, aby zachutil našim čitateľom, ale rád vypomáha aj manželke.
V našej redakcii je považovaný aj za samaritána, pretože nám už viackrát zachránil život hlavne pred hladomorom. Nebolo tomu ani inak počas ostatného senického jarmoku, keď sme dostali chuť na cigánsku. Všetci sme však boli natoľko ponorení do práce, že sa nám medzi stánkarov k futbalovému ihrisku nechcelo ísť.
Jozef, vycítiac, že môže byť opäť užitočný, nelenil a kúpil kilo karmenádle (pre tých, čo nerozumejú, karé). Poctivo ju nakrájal na prst široké pláty mäsa a... Jak z nich spraviť šnicle... spýtavo pozeral dookola. Ako dokazuje snímok, vynašiel sa.
Kombinácia čerstvo osmaženého mäsa, tlačiarenskej černe, olova, železa a úlomkov z dreva sa ponorila do žemlí...
Tak nám chutilo, až sa nám za ušami hruče tvorili. Inak by sme asi od hladupomreli.