SENICA. V tomto roku sa Farmárske trhy začnú už vo štvrtok 15. marca, ak to počasie dovolí. Podujatie sa tu bude pravidelne konať každý druhý štvrtok, informuje webový portál mesta.
Na trhoch bude mať každý v prvom rade možnosť nakúpiť si výrobky od slovenských výrobcov, ktorí ich vyrobili, či nazbierali deň pred tým, ako ich budú v Senici predávať, aby boli vždy čerstvé a voňavé.
Zabíjačkové špeciality
Návštevníci sa môžu tešiť na mäsové výrobky z mangalice - klobásky, jaterničky, pekne opaprikovanú podhrdlinu a pod., kváskový chlebík od pekára, rôzne originálne sladké pečivo, ktoré inde nekúpite, slané pečivo ako oškvarkové a slnečnicové tyčinky, lokše atd.

Predávať sa tu budú i rôzne druhy korenia - samozrejme bez glutamátu, asi 20 druhov čaju z našich bylín, domáce vajíčka, sirupy, čerstvé aj archívne syry z kravského, kozieho a ovčieho mlieka, vínko od vinára, zeleninu čerstvú aj nakladanú od malopestovateľov, rôzne zeleninové šaláty, sušené aj čerstvé ovocie, zavárané čučoriedky, med od včelára a mnoho iných slovenských dobrôt.
Hostia aj z Čiech
Sem-tam prídu aj hostia z Čiech s maslovými frgálmi a inými dobrotami, ktoré stoja za ochutnanie. Aby ste boli štýloví môžete si kúpiť aj prútený košík, aby sa Vám nákup nesparil.
"Našou snahou je, aby predaj na trhoch nebol bezmenný, máte možnosť na rozdiel od nákupu v reťazcoch spoznať a porozprávať sa s výrobcom, ochutnať jednotlivý sortiment, aby ste vedeli, čo kupujete. Cieľom nášho trhu je - i keď v skromných podmienkach - vytvoriť priestor, kde sa nielen nakupuje, ale ľudia sa tam dobre cítia, porozprávajú sa, vytvoria atmosféru pohody a pokoja," píše na stránke mesta Vladimír Novotný.
Organizátori veria, že im obyvatelia zachovajú svoju priazeň, tak ako v minulých rokoch.