Nedeľa, 18. apríl, 2021 | Meniny má ValérKrížovkyKrížovky

Mužom život komplikujú vajcia

Povolebné obdobie a babie leto na ulici zvádza k h

ľadaniu odľahčených anketových tém. Preto sme vyšli do ulíc Trnavy, aby sme s našimi respondentmi hľadali odpoveď na otázku, čo sa im mimoriadne podarilo, alebo nepodarilo pri príprave jedla v kuchyni. Prekvapila nás väčšia zhovorčivosť mužov.

Martin Pajtinka, vysokoškolák, Trnava

„S vareškou to veľmi neskúšam. Uvarím si iba sem tam voľačo, v prípade maximálnej núdze. Napríklad praženicu. Robím si ju iba pre seba a mne zvyčajne chutí. Myslím, že nie je ničím mimoriadna, ale taká normálna, klasická, vajca na olej - a ideme... V tomto smere je u nás oveľa šikovnejšia mama, preto varenie radšej nechávame na ňu. Jej sa vždy všetko podarí.“

Skryť Vypnúť reklamu

Daša z Partizánskeho, vysokoškoláčka

„Predtým, než som to vyskúšala prakticky, som si myslela, že varenie nikdy nebude moje hobby. Ale cez letné prázdniny som varila aj pre krstniatka. Veľmi im chutila šošovicová polievka. Lečo som skazila, prepočítala som sa s vajíčkami. Stála v ňom lyžica. V podstate to však nie je až také zlé. Teraz, keď som začiatočníčka, pridŕžam sa kuchárskych kníh a veľmi mi pomáhajú dobré rady od mamy, vďaka ktorým je varenie pre mňa jednoduchšie.“

Martin Baranovič, kuchár, Trnava

„Trafili ste, som vyučený kuchár, ale variť sa mi darí stále. Od malička som chcel byť kuchárom, aj som sa vyučil, momentálne nerobím, ale už sa mi čosi rysuje. Občas sa mi prihodí, keď robím prvýkrát nejakú špecialitu, že mi to celkom nevyjde. Nie, že by sa to nedalo zjesť, ale jedlo nesplní moje očakávanie, nie je až tak dobré. Najradšej robím mäsové jedlá, kde sa dá výborne využívať fantázia, najrôznejšie koreniny a prílohy.“

Skryť Vypnúť reklamu

Eva Drobná, učiteľka, Trnava

„Nuž bolo toho viac, čo sa nevydarilo, ale bolo veľa aj toho, čo sa vydarilo. Napríklad dobré lokše som urobila, boli mäkučké ako hodváb a okamžite zmizli zo stola. Mám výborný recept na zemiakové pagáčiky, sú trvanlivé a veľmi obľúbené medzi mojimi známymi. Aj chlebík je dobrý so zemiakmi. Oveľa úspešnejšia som však vo vydavateľskej činnosti nášho Občianskeho združenia kresťanských pedagógov...“

Pavol Široký, dôchodca, Trnava

„Čo sa mi fantasticky darí, to je pečená hus a moriak. Na to je treba špeciálny hlinený pekáč a veľmi dôležitá je nielen príprava, ale aj celý proces pečenia. Hydinu treba sledovať, v určitých časových intervaloch odoberať tuk a, samozrejme, nesmie sa prepiecť. Potom je to gurmánsky zážitok, zvlášť s červenou kapustou, lokšami alebo knedľou a k tomu troška červeného vínka. Absolútna rarita je pečienka, na tú treba dávať mimoriadny pozor, aby nestvrdla.“

Skryť Vypnúť reklamu

Peter Krištofík, žiak III. ZŠ, Trnava

„Zrovna dnes ráno som to domrvil. Nepodarili sa mi raňajky. Prihoreli mi vajíčka, lebo som pod ne nedal olej. Robím si ich na raňajky zvyčajne sám. Vezmem panvicu, nalejem do nej olej, nechám zohriať, potom tam dám salámu, a keď sa to trocha opraží, podľa chuti pridám vajíčka... A to je všetko. Miesto salámy môže byť aj slanina. Keď je bielko upečené dobiela, dám to na tanier, osolím a zjem. Niekedy varíme v sobotu s otcom guláš, alebo segedínsky guláš.“

- pe -

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. Happy Hour vymysleli námorníci, dnes poteší aj vaše auto
  2. Desať obľúbených miest Slovákov na letnú dovolenku v Chorvátsku
  3. Pozor, stravné môže vzbudiť vlnu nevôle vašich zamestnancov
  4. Dobrým začiatkom stavby vyriešime veľa budúcich problémov.
  5. Chceli by ste televízor alebo práčku k nákupu ako bonus?
  6. Prihláste sa na odber nových newslettrov od SME
  7. Korporátne dlhopisy s fixným ročným výnosom od 7 do 8 %
  8. Festival pre dušu prináša návod, ako si zachovať duševnú pohodu
  9. Slováci sú rekordéri, majú aj 20 vernostných programov súčasne
  10. Bolesti kĺbov po Corone? Zbystrite pozornosť!
  1. Zase pozeráte do obrazovky? Radí fyzioterapeut aj očný lekár
  2. Happy Hour vymysleli námorníci, dnes poteší aj vaše auto
  3. Podcasty zdravotnej poisťovne Union sú najpočúvanejšie
  4. AURES Holdings sa vydáva na západ
  5. Výčínanie počasia spôsobuje najviac škôd v júni
  6. Dodávame len preverené riešenia, hovorí šéf ABRA Software
  7. Dobrým začiatkom stavby vyriešime veľa budúcich problémov.
  8. Desať obľúbených miest Slovákov na letnú dovolenku v Chorvátsku
  9. Pozor, stravné môže vzbudiť vlnu nevôle vašich zamestnancov
  10. Reverzné inžinierstvo na FVT
  1. Telefóny čaká zásadná zmena. Z dnešných nezostane takmer nič 51 985
  2. Zo žraloka rybka. Ako sa rozpadlo impérium Maria Hoffmanna? 18 662
  3. Desať obľúbených miest Slovákov na letnú dovolenku v Chorvátsku 18 175
  4. Leto na ostrove Malta: desať najkrajších miest 9 947
  5. Krvou a železom: Ako Bismarck pred 150 rokmi zjednotil Nemecko 9 721
  6. Slovákom hrozia malé dôchodky. V čom je problém? 8 748
  7. Plánujete dovolenku na leto? Toto sú najkrajšie pláže Turecka 7 884
  8. Veľkonočné inšpirácie, rozhovor so Zuzanou Šebovou 7 858
  9. Bolesti kĺbov po Corone? Zbystrite pozornosť! 7 244
  10. Prihláste sa na odber nových newslettrov od SME 6 266
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z Správy Záhorie - aktuálne spravodajstvo na dnes| MY Záhorie

PCR testy odhalili 638 nakazených, pribudlo 16 411 zaočkovaných. Hospitalizácie pacientov klesli o 62.

5 h
Takto sa parkuje na lúke pri Dobrej Vode.

Starostovia obcí, ktoré sa v rámci Trnavského kraja nachádzajú v blízkosti turisticky vyhľadávaných lokalít, riešia pravidelne viacero problémov. Jedným je aj parkovanie nezodpovedných vodičov, ktorí často nemajú problém zaparkovať auto aj v chránenej krajinnej oblasti v Malých Karpatoch.

7 h
ilustračná foto.

Od pondelka sa otvárajú maloobchody, múzeá, galérie, autoškoly, zoo i plavárne.

9 h

Od pondelka sa ruší povinný home office, na vstup na pracovisko treba mať test.

9 h

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Martin Spano, rodák z Čaky.

16. apr

Martinčanka úprimne o tom, aké tienisté stránky prináša život s peknou tvárou.

4 h

Svadbu mladomanželov z Turca sprevádzali aj lavíny.

15. apr

Horčica sa stala pevnou súčasťou slovenskej kuchyne. Každý národ má tu svoju, Francúzi dijonskú, Nemci svoju žltú a Slováci majú liptovskomikulášsku.

15. apr

Už ste čítali?